Voor dit nieuws hebben we een melding verstuurd. Blijf ook met meldingen op de hoogte van belangrijk nieuws.
Sluiten

De met corona besmette Amerikaanse president Donald Trump (74) wordt uit voorzorg overgebracht naar het militaire hospitaal Walter Reed in Bethesda. Artsen hadden dat aangeraden. Trump kan dan meteen de juiste zorg krijgen, mocht het nodig zijn. Eerder op de dag meldde Trump op Twitter dat hij en zijn vrouw Melania positief zijn getest op het coronavirus. Op beelden van Amerikaanse media is te zien dat Trump op eigen kracht naar de presidentiële helikopter kon lopen.

Trump zal de komende dagen vanuit het ziekenhuis werken, aldus de woordvoerster van het Witte Huis. Volgens de woordvoerster wordt Trump naar het ziekenhuis overgevlogen om getest te worden en uit een "overmaat aan voorzorg".

Zijn arts Sean Conley zei eerder in een statement dat de president milde symptomen van het virus heeft en vermoeid is. De arts voegt toe dat Trump "opgewekt" is en dat zijn vrouw Melania slechts last heeft van een lichte hoest en hoofdpijn.

De president zou sinds vrijdagochtend echter ook lichte koorts hebben, zeggen twee bronnen tegen The New York Times die kennis hebben over de toestand van Trump. De bronnen zeggen wel dat dit past binnen de omschrijving van 'milde symptomen'.

Momenteel krijgt de president preventief een cocktail van synthetische antilichamen van het Amerikaanse farmabedrijf Regeneron toegediend, aldus Trumps arts. Ook neemt hij supplementen van zink, vitamine D, famotidine, melatonine en asprine.

Welke behandeling krijgt Trump?

De behandeling van Regeneron is een zogeheten "cocktail" van één of meer antilichamen die in een lab gemaakt zijn. Het onderzoek naar deze cocktail bevindt zich momenteel in fase drie, waarbij de veiligheid van wordt getest op grotere groepen mensen.

Wetenschappers hebben de behandeling "veelbelovend" genoemd, aldus CNN. Afgelopen dinsdag berichtte Regeneron over de eerste resultaten van een klinische proef, die positief zouden zijn. Het bedrijf benadrukte wel dat het om een kleine groep van slechts 275 mensen ging. Ook zijn het voorlopige resultaten, die nog door collega's gecontroleerd moeten worden volgens het strenge wetenschappelijke peerreview-systeem.

'Biden trekt alle negatieve advertenties terug'

Sinds de positieve test van Trump wordt er binnen de Amerikaanse politieke koortsachtig getest. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die afgelopen week nog met Trump op een podium stond, is negatief getest.

Biden zou alle negatieve advertenties over Trump terugtrekken, zegt een bron van The New York TimesDe beslissing zou al gemaakt zijn voordat Trump naar het ziekenhuis overgebracht werd.