Fashion

De 5 zomertrends van 2022

Aanstaande woensdag is het weer officieel zomer. Maar dit weekend voelden we de warmte al toen de temperatuur in Nederland her en der naar de 30 graden en daarboven schoot. Tijd dus om al je winterkleding op te bergen op zolder en de zomerkleding weer naar beneden te halen. Maar wat dragen de heren van deze zomer? In deze blog zet ik een paar van de trends van dit seizoen voor je op een rij. Lees je mee?

Alles een maatje groter

Het is ook dit jaar weer helemaal hip om bepaalde kledingstukken in een grotere maat te dragen, een beetje oversized dus. Dit zien we vooral terug als het om shirts maar ook om shorts gaat. Je hoeft hiervoor dus geen hele specifieke shirts te kopen, alles wat je mooi vindt, kan je aanschaffen maar doe het dan in een maatje groter. Wat betreft shorts ligt dat iets anders want het is natuurlijk niks als je broek steeds van je kont valt.

Een klassiek laagje

Vergeet ook de klassieke chino deze zomer niet. We dragen dit seizoen veel natuurlijke kleuren, bruintinten en dergelijken en een broek in deze kleur past daar perfect bij. Met een mooi poloshirt erop ben je in een keer klaar.

Terug naar de middelbare school

’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen en daarnaast is het weer in Nederland sowieso wisselvallig. Dus dat betekent dat je ook een jasje, jack of vest moet hebben. De trend voor deze zomer is het varsity jack. Je weet wel, zo’n jack als de sport Jocks op de middelbare school in Amerika dragen. Dat ziet er gelijk vlot en jong uit!

De kleuren van nu

Ik noemde zojuist al wat van de kleuren van deze zomer. Maar daarnaast gaan we ook iets bijzonders zien en dat is: zwart. Een trend voor deze zomer is zwarte kleding. Als we heel eerlijk zijn, ziet het er heel mooi uit maar vragen we ons af hoe praktisch het is als de temperatuur stijgt.

Een hippe print

Vergeet ook dit jaar de vrolijke prints niet. De afgelopen jaren waren deze ook al in en dat is dit jaar niet anders. Of je nu gaat of een drukke print met bloemen of iets wat rustiger is met strepen, zolang jouw outfit hier en daar een printje bevat, zit je helemaal goed deze zomer. En heb je de kledingstukken voor deze trends nog niet in huis? Dan kan je ze nu nog kopen!

Laat een antwoord achter